landsbyer i Belarus

Mindre byer i BelarusCa. 70% af det belarussiske folk bor i mindre byer, eller landsbyer. Men ingen bør gå glip af muligheden for at besøge, eller i det mindste, at køre igennem de lokale landsbyer, så man bedre forstår den autentiske og traditionelle livsstil, den historiske og etnografiske arv, og de nationale værdier i det belarussiske folk.

Traditionelle belarussiske landsbyhuse er enkelt etagers træhuse med dekorative udvendige funktioner, små haver og normalt nogle tilbygninger til kvæg, andre dyr eller log opbevaring. Det er ikke ualmindeligt at se køer vandrer fra deres værfter på vejen.Gæs er et almindeligt syn i nærheden små damme eller flodbredder. Hjemme producerede grøntsager og frugter, mælk og andre produkter, er vigtige indtægtskilder for mange familier.

De fleste belarussiske landsbyer er velholdte. Husene er pænt malet facader, i en række tiltalende farvekombinationer. Roadside stakitter er af ensartet stil fra den ene ende af landsbyen til den anden, som regel indarbejdet en form for ensartet mønster, men farverne er forskellige i hver landsby i henhold til lokale valg. Og hvordan kan man gå glip af de allestedsnærværende blomsterbede, der undertiden strækker sig fler kilometer i træk. Faktisk er blomsterbede ikke kun en funktion i landsbyerne, men er meget tydelig i byerne også. Det er virkelig forbløffende, hvor mange blomster og blomsterbede, du kan støde på i Hviderusland!
Logoisk.

Logoisk er en mindre by beliggende 15 km nord for Minsk. Hvis du rejser til den store seværdighed i Khatyn, så har du halv vejs muligheden for at afligge Logoisk et besøg. Det vil kun involvere en lille omvej på et par kilometer.

Byen er første gang nævnt i år 1078. Selve byen og området omkring byen er meget kuperet, og er et yndet mål for ski sports udøver. Logoisk oplever derfor flest besøg imens det er vinter. På de første seks billeder ses huse og gader fra byen.

Usædvanligt har byens torv to statuer, hvor Karl Marx står ved siden af Lenin. Der er et par af butikker, en gammeldags stormagasin og en lokal restaurant som er åben fra 11:00 til 16:00 og 17:00 til 23:00 (12:00-24:00 fre-søn). I weekenden er restauranten sandsynligvis booket til et bryllup, men i løbet af ugen kan du nyde et måltid for meget små penge.

St. Nicholai Church - er ortodokse kirke, der ligger i den centrale del af byen Logoisk (Hviderusland) på højre side af Gaina-floden. Bygget i 1862, kan det rumme op til 700 personer.

Kirken er bygget af sten. Det har form af et rektangel med en åben kuppel og klokketårn midt i gavlen.Kirkens første omtale var i 1653. Samlet i sin historie blev St. Nicholai Kirke restaureret fire gange: i 1734, 1795, 1824 og 1866.I slutningen af ​​1920 blev kirken lukket,da det kommunistiske Sovjetunionen forlangte det. Den husede et kornlager frem til 1941, hvor kirken genåbnede efter Tysklands invasion. I dag kommer flere og flere turister til at besøge St. Nicholai-kirken, fordi dette er en af ​​de få tilbageværende kirker på det europæiske område, malet på apokalypsstil , ved at bruge kunstens kunst på frisk spredt fugtig limtræ med vandbaserede pigmenter

St. Kazimir er en katolsk kirke, der ligger i byen Logoisk. Kirken er blevet genopbygget fire gange igennem tiden. Kirken blev grundlagt i 1604 af grev Alexander Tyshkevich som et tegn på hans omvendelse til den katolske tro. Trækirken brændte ned i 1655. 17. april 1787 påbegyndte man  konstruktionen af en stenkirke, som  blev færdiggjort den 20. oktober 1793. Kirken fungerede indtil 1950, da den blev lukket. I slutningen af ​​1980'erne begyndte man at søge tilladelse til at bygge en ny kirke. I 1999, altså for 19 år siden byggede man den kirke som ligger der i dag. Kirken er designet af arkitekt M. Kalechits. Beliggende i den centrale del af Logoisk, på venstre side af floden Gaina. Bygningen er en lys beigefarve med en moderne silhuet, der indeholder spor af gotisk revival.

På billedet til venstre ser vi byens største indkøbs marked for indkøb af dagligvarer. Byens posthus er i samme bygning. På de to andre billeder ser vi mennesker stå udvendig og sælge deres egenproduktion af for eksempel grønsager mm. Enten som man ser på det midterste billede. En mand er kørt i sin varevogn. På et godt sted åbner han bilen, og laver hurtigt en bod, hvor han sælger sine ting. En endnu enklere måde ser vi på billedet til højre. Her har en ung mand opsat et spinkelt bord, hvorpå han har sat nogle papkasser med de ting han sælger. 

Hellige forår af St. Nicholai (Crinitsa)

Forår af St. Nicholai i Logoisk er en af ​​byens attraktioner. Det er beliggende nær kirken St. Nicholai, hvorfra kilden stammer fra. Crinitsa er et hydrologisk naturmonumen.


Det menes at vandet fra denne hellige vår kan helbrede mange lidelser. Stedet tiltrækker mange pilgrimme og rejsende til at prøve springvandet og om muligt at finde helbredelse af sygdomme.


Belarus-Hviderusland


Denne webside er lavet for dem der ønsker viden om Belarus, eller som påtænker at besøge landet. Du finder informationer om samtlige seks regioner.

Samt oplysninger om visum, registrering og sundhedsforsikring mm.